HomeTuinatelierWat is Feng Shui?Wie ben ik?PortfolioBlogWorkshopsKant & klaar bordersContactOverig

Wat is Feng Shui?:

Feng Shui symboliek

De 5 elementen

De bagua

Nine Star Ki consult

Algemeen:

Home

Water is zwart of donkerblauw en staat voor de winter. Een vijver met vissen of een vogelbadje is uitstekend mits het water helder is en langzaam stroomt. Een vijver wordt geassocieerd met rijkdom. De vis staat voor succes en de kikker voor fortuin. Blauwe geluksbollen kunnen water symboliseren evenals zwarte of donkerblauwe stapstenen die een golvend pad vormen. Ronde vormen, cirkels en bogen passen het best op deze plek. Metaal voedt water.

Hout is het voorjaar en wordt vertegenwoordigd door de kleuren groen en groen-bruin. Groot hout staat voor bomen. Klein hout voor planten. Bloeiende bloemen trekken goede 'chi' aan. Zorg ervoor dat bomen en planten welig en gezond groeien. Water voedt hout. Blauwe bloemen en bamboe zijn goed voor deze plek.

Vuur staat voor de zomer. De kleuren zijn rood, feloranje en paars. Plaats rode geluksbollen want rood staat voor geluk. Groene planten met grote ronde bladeren zijn goed voor mensen met het element vuur, omdat hout vuur maakt.
Verlichting staat ook voor vuur en levert yang-energie. Helder licht is belangrijk langs paden en in donkere hoeken van de tuin.

Aarde is geel, terracotta of bruin en vertegenwoordigt het midden en komt ook voor in twee hoeken van de bagua. Het midden kan het beste vrij blijven om de energie die door de tuin stroomt met elkaar te verbinden. Het staat voor berg of wereldbol. Kristallen en andere natuurstenen staan voor het element aarde. Helgele zonnebloemen evenals rode bloemen geven yang- energie. Terracotta potten zijn gemaakt van gebakken aarde en staan hier prima. Ook gele of rode geluksbollen kunnen gebruikt worden.
In de vrienden- of partnerschaphoek is een prieeltje op zijn plaats. In de wijsheidhoek kan een grote boom stabiliteit en rust uitstralen. Vierkante vormen horen bij aarde. Verfraaiing met rode elementen is heel gunstig voor mensen die geboren zijn in een aardejaar omdat vuur, geassocieerd met rood, aarde produceert.

Metaal is wit, zilver en soms goudkleurig. Metaal is de herfst. Aarde voedt metaal. Allerlei metalen en glanzende voorwerpen kunnen hier gebruikt worden, zoals witte of gele geluksbollen en windgongs. Dit is een goede plaats voor gele en witte bloemen. Gebruik geen rood want vuur vernietigt metaal.