HomeTuinatelierWat is Feng Shui?Wie ben ik?PortfolioBoekWorkshopsKant & klaar bordersContactOverig

Tuinatelier:

Tuinontwerp

Beplantingsontwerp

Borderontwerp online

Schetsservice aan huis

Tuincoaching

Europa

Uw huis te koop

Nine Star Ki consult

Projectbegeleiding

Hovenier

Feng Shui tuinboek (2015)

Algemeen:

Home

Waarom een tuinontwerp met beplantingsplan?

Tuinaanleg is een kostbare zaak. Met een tuinontwerp met beplantingsplan leg je een solide basis en voorkom je onnodige uitgaven. De kosten van het ontwerp verdienen zich zeker terug en je maakt geen dure vergissingen.

Wanneer je jouw tuin van het begin af aan goed opbouwt, ontstaat de tuin die jij je wenst. Een tuinontwerp op schaal helpt je om de ruimte in te richten en geeft inzicht in de soort en hoeveelheid materialen. Het beplantingsplan geeft alle informatie over de aantallen en de positie van de planten.

Waar start een tuinontwerp naar jouw wensen?

Je gaat in gesprek met een deskundige tuinontwerper die jouw vragen beantwoordt en jouw wensen noteert. Samen beslis je over de vormgeving van jouw tuin en maak je gebruik van de kennis en creativiteit van de tuinontwerpster. Zij schetst de mogelijkheden en maakt samen met jou een keuze. Ook de beplanting komt aan de orde. Wat vindt je mooi en wat niet? Hoe wordt het een praktisch en sfeervol geheel? Wat zijn de beste planten voor jouw tuin?

Wat zijn de mogelijkheden?

Een » tuinontwerp met beplantingsplan biedt alle informatie wanneer je jouw tuin opnieuw wilt aanleggen of nieuwe mogelijkheden voor delen van jouw tuin zoekt.

Kies voor een » beplantingsontwerp wanneer je de beplanting van jouw borders in de tuin opnieuw wilt aanleggen of nieuwe mogelijkheden voor delen van jouw tuin zoekt. je kunt ook kiezen voor een » borderontwerp online.

En wanneer je overweegt een buitenkeuken in jouw tuin te gaan maken dan kun je samen met Mariëtte een passend plan ontwerpen. De » schetsservice aan huis biedt je alle aandacht om jouw tuinplannen tot ontwikkeling te laten komen.

Kies voor » tuincoaching wanneer je tijdens een wandeling door je eigen tuin advies wilt krijgen over de beplanting en kleine veranderingen in jouw tuin. Samen kunnen we een plan van aanpak maken zodat je duidelijkheid krijgt over wat jouw tuin nodig heeft. Of je volgt één van de inspirerende » workshops.

Ook voor jouw zonnige tuin in » Europa maak ik graag een passend plan.

Verder kun je jouw » tuin pimpen voor verkoop en daarmee de uitstraling en verkoopbaarheid van jouw woning vergroten.
» Projectbegeleiding helpt je bij de planning en realisatie van jouw tuinplan.

Zelf doen of laten doen?

Met het gedetailleerde tuinontwerp met beplantingsplan kun je de tuin in principe zelf aanleggen. Je kunt echter ook een » hovenier inschakelen. Het tuinontwerp en beplantingsplan bevatten alle benodigde informatie. Mariette adviseert je graag en legt, zo nodig, contact met een hovenier of kwekerij in jouw omgeving.

Een deskundig advies is geld waard!

Rekenvoorbeeld:   In een gemiddelde tuin van 60 m2 staan ruim 150 vaste planten, bomen, heesters, siergrassen en klimplanten die al gauw een waarde vertegenwoordigen van ongeveer € 1.800,-. 
Jouw waarde:   Bomen, heesters, siergrassen, klimplanten en vaste panten vormen de rijkdom van jouw tuin.  
Stel:   20% van de planten blijkt niet te passen bij de plek en gaat dood! 
  Dat is een verlies van € 360,-.  
  Bovendien ontstaan er lelijke, lege plekken en een groeiachterstand in de ontwikkeling van jouw tuin.  
Je denkt:  Ach, pech gehad! Je koopt gewoon nieuwe planten en probeert het nog een jaar met mogelijk hetzelfde resultaat.  
  Dat is een verlies van € 720,-.  
Kortom:  Deskundig advies betaalt zichzelf terug! De juiste plant op de juiste plaats en een fantastische uitstraling in elk seizoen!  
  Jouw tuinontwerper-beplantingsdeskundige kent de groeiomstandigheden van bomen, heesters en vaste planten en kiest de soorten die passen bij de omstandigheden in jouw tuin.  
  Ervaar de praktijk van het genieten! 
  Ontwerp jouw tuin samen met Mariette. Kies voor een tuinontwerp met beplantingsplan en ontdek hoe verrassend jouw tuin wordt!