HomeTuinatelierWat is Feng Shui?Wie ben ik?PortfolioBoekWorkshopsKant & klaar bordersContactOverig

Blog:

Inspiratie en passie

Tuincoaching videoclip

Prezi Feng Shui Tuin presentatie

Twitter

Algemeen:

Home

Mariƫtte Verlaan

To plant a garden is to believe in tomorrow. ~ Audrey Hepburn

Met enthousiasme werk ik als tuin- en landschapsontwerpster. Ik ben steeds actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in tuinvormgeving en zoek de uitdaging om planten in verschillende combinaties te gebruiken. Je ontmoet me regelmatig op vakbeurzen en netwerkevents. Ik blijf me ontwikkelen op studiemiddagen en seminars en onderhoud een inspirerend contact met vakgenoten en kwekers. Ook schrijf ik graag op » mijn blogs en deel daar mijn passie voor planten, tuinen en mensen.

In 2015 is mijn eerste boek verschenen 'Harmonie in jouw tuin met Feng Shui - ervaar plezier, inspiratie en energie' en ik ben supertrots op dit prachtige full color boek. De lezer krijgt de handvatten om harmonie te brengen in de eigen tuin. Kijk voor meer informatie en bestellen op » TuinHarmonie.nl

"Een mens is zo krachtig als een boom,
als hij maar durft geloven in zijn eigen droom."

De rijkdom van een tuin

Feng Shui Tuin heeft zich verder kunnen ontwikkelen vanuit een cursus Nine Star Ki die ik volgde bij Nina Elshof. Ik was me al geruime tijd intensief aan het verdiepen in deze ingewikkelde filosofie en kreeg de finesse toch niet helemaal in mijn vingers. De boeken (engels en vertalingen) spraken elkaar tegen en er was betrekkelijk weinig geschikte informatie voor de tuin. Bij Nina kon ik terecht met mijn vragen en twijfels en met haar informatie vielen alle ontbrekende stukjes op zijn plaats. Sindsdien kan ik vol vertrouwen als Feng Shui tuinexpert advies geven en je inspireren de rijkdom van een tuin te ervaren.

De wensen van mijn klanten staan bij het ontwerp altijd centraal. Persoonlijke informatie beschouw ik als een kernaspect in mijn benadering. Een tuin past bij de mensen die er gebruik van maken. Neem vrijblijvend contact op en stel je vragen. Ik help je graag op weg met jouw tuin.

"Alles, wat je nodig hebt, is in je."
"De weg naar succes is altijd in aanbouw."

Plantenliefde

Garden of Remembrance, Battery Park, NY

Mijn inspiratie en liefde voor natuurlijke combinaties van planten is voortgekomen uit de boeken, tuinen en projecten van Piet Oudolf. De tuin- en beplantingsontwerpen tonen creaties die veel kennis, geduld en liefde vereisen.
Ik werk graag op eenzelfde toegewijde manier en ben trots op mijn grote beplantingskennis, die een bron van inspiratie is voor mooie en effectieve plantcombinaties en tuinontwerpen. Ik laat je er graag van meegenieten in je eigen tuin.

Tuinen Mien Ruys, Dedemsvaart

Mien Ruys (1904-1999) heeft in haar proeftuinen, op de kwekerij van haar ouders, veel plantencombinaties geprobeerd en daarmee fantastische tuinen aangelegd. Zij studeerde landschapsarchitectuur in Berlijn en studeerde ook enige jaren bouwkunde waardoor zij de kans naar zich toe haalde om samen te werken met diverse architecten. Uit haar tijdperk stamt het overvloedig gebruiken van grindtegels en spoorbielzen; immers omstreeks 1924 werd het beton uitgevonden en werden er fantastische creaties mee ontworpen! Daarnaast ontdekte en hanteerde zij de stelregel: kies voor planten die thuishoren bij de gegeven omstandigheden. Haar proeftuinen hebben een zure grondsoort en laten dus ook een assortiment planten zien passend bij deze omstandigheden.
De huidige ´Tuinen Mien Ruys´ zijn een bezoek waard voor liefhebbers van royaal beplante borders en daar hoor ik absoluut ook bij. Overigens kreeg mijn moeder in de jaren ´70 een plantje genoemd naar ´Mien Ruys´ dat zich hevig uitzaaide en zeer moeilijk uitroeibaar bleek te zijn. Ook ik pleit voor de juiste plant op de juiste plek!

Ik als sprinkhaan in groei en ontwikkeling

Vanuit mijn voortdurende behoefte aan ontwikkeling en op zoek naar de groei van mijn mogelijkheden ben ik in contact gekomen met » Landmark Education. Vanuit mijn opleiding en ervaring als logopedist (ik heb 20 jaar met afasiepatiënten in verpleeghuizen gewerkt) was ik altijd al mensgericht en luisteren en het beste uit communicatie halen was een tweede natuur. De creatieve geest in mij bleef echter steeds op de achtergrond en mocht er niet uit, ik voelde me gestresst en ongelukkig terwijl ik in tuinen, planten en schrijven al jaren mijn passie voelde.
De waardevolle cursussen en seminars hebben bijgedragen aan mijn transformatie, mijn persoonlijk bewustzijn gevoed en mijn enorme groeikracht richting gegeven. Mijn kernkwaliteiten en mijn enthousiasme kunnen nu vrij stromen. Het Landmark Forum heeft mijn persoonlijke transformatie veroorzaakt in de benadering van mezelf en anderen. Ik herken mijn eigen levenskracht en kan die aanwenden om alles mogelijk te maken. De inspiratie ervan is enorm en weldadig. Je kunt het Landmark Forum volgen in London.

De workshop Nine Star Ki, die ik volgde bij Nina Elshof, heeft mij laten zien hoe het krachtenveld in mijzelf werkt en hoe ik dat ook voor anderen kan toepassen en beschikbaar maken. De Nine Star Ki getallen vormen de basis voor een ondersteunende benadering van Feng Shui voor de tuin.

"Leegte is de oorsprong van elke nieuwe creatie."

Ik als ondernemende sprinkhaan

Tuinen leven. Geniet van je tuin!

Na al die cursussen in de loop der jaren blijft mensen ontmoeten en netwerken belangrijk voor de groei van mijn bedrijf. Zo kwam ik bij de » Business Bootcamp van Open Circles terecht en ontdekte ik weer een nieuwe laag in mijzelf. De energie en de inzichten die ik op de Business Boorcamp ontdekte, zijn onbetaalbaar voor mijn bedrijf en voor mij als ondernemer. Business vraagt energie, creëert energie en groeit vanuit wederzijdse actie, vertrouwen, spontaniteit en enthousiasme. Dat alles heeft een systeem en een strategie nodig om goed te kunnen functioneren en ons allemaal overvloed te laten ervaren. Sindsdien ben ik nog actiever in mijn marketing en geef ik waardevolle informatie aan mijn potentiële klanten, is mijn doelgroep helderder, presenteer ik mijzelf gemakkelijker, schrijf ik regelmatig op » mijn blogs, werk ik mijn websites bij en bedenk ik nieuwe, ben ik actief op Twitter en LinkedIn en geniet ik ervan om anderen te promoten. Op Twitter gebruik ik regelmatig de hashtags: #succesvoorondernemers #FengShuiTuin en op LinkedIn kun je lid worden van mijn groep: Wens = Werkelijkheid = Create your destiny!

Maak je dromen waar!